Iarnă în Maramureș: Ger noaptea și dimineața și strat de zăpadă de până la 61 centimetri în județ. S-a format gheață la mal pe unele cursuri de apă

Vremea s-a incalzit fata de ziua precedenta, dar a ramas rece pentru aceasta perioada, izolat geroasa la inceputul intervalului. Cerul a fost temporar noros. Izolat si trecator, in cursul zilei, a nins slab.

Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 0,8 l/mp la Cavnic). Vantul a suflat de la slab pana la moderat. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre -13 grade la statia meteo Iezer, la -5 grade la Ocna Sugatag, -2 grade in Baia Mare si Targu Lapus si -1 grad la Sighetu Marmatiei.

Cel mai rece a fost noaptea trecuta si in aceasta dimineata la statia meteo Iezer, -15 grade. S-au inregistrat -9 grade la Sighetu Marmatiei, -7 grade la Baia Mare, Ocna Sugatag, Cavnic si Targu Lapus. Stratul de zapada masoara pana la 61 cm la statia meteo Iezer, 35 cm la Cavnic, 15 cm in Pasul Gutai, Pasul Prislop si Baia Borsa, 8 cm la Sighetu Marmatiei, 4 cm la Ocna Sugatag, 2 cm Baia Mare, 1 cm Targu Lapus.

Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat si umed, cu exceptia DN18, in Pasul Prislop, intre km 140 si km 180, unde pe partea carosabila se gaseste un strat de zapada framantata care masoara pana la 1 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu noua utilaje si au raspandit 40 tone de material antiderapant pe DN18, DN19. Cerul este partial acoperit, ninge in Pasul Prislop. Vantul prezinta intensificari temporare pe creste. Izolat, in zonele joase se semnaleaza ceata, iar vizibilitatea este redusa sub 150 de metri. Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost in scadere.  Temperaturile negative au favorizat formarea de gheata la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Cisla, Ruscova, Iza, Botiza si Mara. Curg sloiuri de gheata pe raul Suciu. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.

Vremea va fi astazi rece in judet, geroasa izolat dimineata si pe arii relativ extinse noaptea. Cerul va fi variabil, temporar noros in cursul zilei, cand trecator va ninge slab. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari izolate in cursul zilei cu rafale in jur de 45-50 km/h, iar pe creste de peste 60-65 km/h, unde va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi de la -9, -7 la -3 grade, iar cele minime de la -13, -9 grade la -7 grade.

Sursa: directmm.ro