Maramureşul a urcat pe locul doi în topul incidenței la nivel național

Valul trei sau prezența tulpinei britanice. Acestea sunt posibile explicații pentru care județul Maramureș, dat exemplu de bună practică de specialișii în sănătate publică, a urcat pe locul doi în topul incidenței la nivel național.

Conform ratei calculate în ultimele două săptămâni, vorbim despre aproximativ 2,6 cazuri la mia de locuitori, dar conform ratei calculate în ultima săptămână, cea publicată de Ministerul Sănătății, potrivit noii strategii, vorbim despre peste 3 cazuri la mia de locuitori.

Specialistul epidemiologic Octavian Jurma ne indică posibilii vinovați pentru creșterea cazurilor înregistrată în ultima perioadă. “Nu ne putem proteja de valul trei, în Maramureș se vede debutul, pentru că, de bine, de rău, se raporteaza ceva mai corect”, a declarat, pentru DirectMM.ro, Octavian Jurma.

În plus, nu putem exclude și o altă ipoteză. “Cred că tulpina britanică e deja și în Maramureș, pentru că a fost destinație de vacanță. La fel, sunt convins că este în Brașov și Iași, Moldova, deja”, a punctat reputatul epidemiolog Octavian Jurma.

Sursa: directmm.ro