Iarnă în Maramureș: Strat de zăpadă de până la 18 centimetri și vânt de până la 72 km/h. Cum se circulă pe principalele șosele din județ

Vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros noaptea cand pe arii relativ extinse noaptea a nins. Cantitatea maxima de apa inregistrata a fost de 1,5 l/mp la statia meteo Iezer.

Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta de pana la 72 km/h la statuia meteo Iezer, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre -1 grad la Tg. Lapus si 2 grade la Baia Mare, Sighetu Marmatiei.

Cel mai rece a fost in aceasta dimineata si noaptea trecuta la statia meteo Iezer -8 grade, -4 grade la Ocna Sugatag, Cavnic si Targu Lapus.-3 grade in Baia Mare si Sighetu Marmatiei. Stratul de zapada masura pana la statia meteo Iezer, 18 cm la Cavnic, 17 cm la Baiut, 15 cm in Pasul Gutai, 12 cm la Firiza, 4 cm la Targu Lapus, 2 cm in Baia Mare si Sighetu Marmatiei. Temperaturile scazute au favorizat formarea de gheata la malurile raurilor Vaser si Cisla.

Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si umed, sunt tronsoane de drum in zona de munte unde se gaseste zapada framantata pe carosabil. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 21 utilaje si au raspandit 183 tone de material antiderapant pe DN 18, DN 19, DN 17C. Cerul este acoperit, ninge in judet. Vizibilitatea este redusa in trafic de ceata, sub 150 de metri, in zonele joase.

Vremea va continua sa se incalzeasca usor. Cerul va fi mai mult noros. Temporar vor cadea precipitatii sub forma de ninsoare care treptat se vor transforma in lapovita si ploaie favorizand depunerea de polei. La munte vor cadea precipitatii predominant sub forma de ninsoare si se va depune strat nou de zapada. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari indeosebi pe creste, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 4 grade, iar cele minime intre 1 si 3 grade.

Sursa: DirectMM.ro