VREMEA IN MARAMUREȘ – Vor fi prezente în peisaj ploile, lapovițele și ninsorile. Vezi estimările pe două săptămâni

Vom avea parte de fluctuații termice, în intervalul următor, în Maramureș. Mai exact, după vremea răcoroasă din primele zile, va urma o încălzire. Apoi, mercurul din termometre va varia, în funcție de zi.

Nici precipitațiile nu vor lipsi din peisaj, iar întrucât variațiile termice vor fi la ordinea zilei, se vor înregistra atât ploi, cât și lapovițe și ninsori. Însă, numai în câteva zile din intervalul următor, acestea vor fi mai însemnate cantitativ.

Vremea se va răci, în fapt, în primele zile ale intervalului, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori de la -3 la 3 grade (în perioada 27-29 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre intervalele de la -13, -9 la -7, respectiv de la -9, -7 la -3 grade, în funcție de zonă (în nopțile din perioada 27-29 ianuarie), conform modelelor meteo actuale.

Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni, valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la intervalele de la 1-3 la 7, respectiv de la 3 la 7-9 grade, în funcție de zonă, iar cea a minimelor până spre intervalul de la -3 la 1-3 grade. Ușoare variații ale regimului de temperatură vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când se estimează o medie a maximelor cuprinsă în general de la -3 la 1-3 și cea a minimelor de la -9, -7 la -3 grade.

Temporar, se vor semnala, unele precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în 25 ianuarie, respectiv în perioada 29 – 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ, conform modelelor meteo actuale.

Sursa: directmm.ro