Coronavirus, 4 ianuarie 2021: S-a ajuns la 422 decese în Maramureș

Maramureșul a ajuns la un total de 10.891 cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei. Asta după ce s-au înregistrat încă 118 noi cazuri în 24 de ore. Din păcate, s-a înregistrat și 4 decese, numărul ajungând la 422. La nivel județean, incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 1,69. La nivel național, vorbim despre 3.130 cazuri de infectare într-o singură zi.

Referitor la cele 8 noi cazuri, acestea sunt din tot județul. În ceea ce privește decesele cu numerele 419-422, este vorba despre patru bărbați, unul din categoria de vârstă 70-79 de ani și trei din categoria de vârstă de 80 de ani și peste, cu toții cu comorbidități. Incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 1,69, deci județul se află în scenariul galben. Statistica actualizată a DSP Maramureș, aferentă situației epidemiologice din județ, o regăsiți la finalul materialului. Aici ar fi de făcut o precizare: în cifrele comunicate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, conform protocolului național, apar doar pacienții internați la ATI la spitalul-suport COVID-19, adică Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare. În cifrele comunicate de DSP apare totalul de pacienți internați pe secțiile ATI din județ, adică pe lângă cei internați în spitalul-suport, și cei aflați pe secțiile-tampon ATI de la Spitalul Județean Baia Mare și Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției deține următoarele informații centralizate cu privire la situația epidemiologică:
10891 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
118 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
2529 pacienți vindecați;
163 pacienți internați în spital;
11 pacienți internați la ATI;
1769 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
1698 persoane carantinate;
47.090 teste efectuate până în prezent;
642 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
422 persoane decedate de la începutul pandemiei;
Menționăm că toate aceste date sunt în dinamică și că pot suferi modificări.
În Maramureș, în ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 77 de misiuni. Cele 104 efective angrenate au procedat la verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, la menținerea ordinii și siguranței publice, la respectarea măsurii de carantinare/izolare de către persoanele aflate în locațiile declarate. În executarea misiunilor au fost utilizate 35 mijloace de mobilitate. La TELVERDE 0800 800 165 s-au primit două sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care sunt în verificare de către instituțiile abilitate. Pe perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate patru persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, dar și două persoane care nu au respectat măsurile de carantinare în locația declarată. S-au verificat cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă peste 40 de agenți economici. Au fost aplicate, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 5000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

DirectMM.ro