Maramureș TV, premiat de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului cu Ordinul și Medalia Omagiale „Preot Nicolae Gherman”

Clipe încărcate de emoție astăzi, în prima duminică a anului 2021, la Catedrala Ortodoxă „Sfânta Treime” Baia Mare. Echipa Maramureș TV, în frunte cu directorul general Ramona Tomoiagă, a fost recompensată de PS Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului cu Ordinul Omagial și Medalia Omagială Preot „Nicolae Gherman”.

Distincțiile au fost acordate, conform documentului, „în semn de înaltă apreciere, aleasă prețuire și profundă mulțumire și recunoștință din partea clerului și poporului lui Dumnezeu din Maramureș și Sătmar, pentru darul și bucuria, lumina și credința și misiunea creștină făcută pe tot parcursul acestui an cumplit de greu cauzat de pandemie, prin transmiterea Sfintelor Liturghii, a Cuvintelor de învățătură și a mesajelor Arhipăstorului lor, prin care am călătorit cu bine în pustiul pandemiei și am depășit, cât a fost posibil, momentele grele, împreună”.

„Am reușit să facem un parteneriat oarecum instituțional și înțelept cu Maramureș TV, televiziunea sufletului nostru. Pe toată perioada stării de urgență și în tot anul, toate evenimentele pe care le-am avut au fost transmise de Maramureș TV. Am transmis toate liturghiile, toate cuvântările și toate mesajele, fapt pentru care vă mulțumim! Aceasta se numește apostolat și misiune. Am sunat-o pe doamna director Ramona Tomoiagă, care este maramureșeancă, moiseiancă de-a noastră și i-am mulțumit. Mi-a răspuns foarte înțelept și frumos. A zis: „Preasfințite, lumea se uită la televiziunile naționale, dar vrea să vă vadă și pe Preasfinția Voastră și să vă audă”. A fost un lucru bun. S-a făcut apostolat și s-a întărit credința poporului, unitatea și comuniunea noastră. Pentru acest parteneriat frumos, care sperăm să continue, îi conferim astăzi distincția anului omagial”, a spun Preasfințitul Iustin.

„Sunt onorată şi recunoscătoare pentru DISTINCŢIA pe care Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, mi-a oferit astăzi, mie şi întregii echipe Maramureş TV. A fost un moment unic care mi-a umplut sufletul de bucurie şi fericire, fiind cea mai importantă distincţie din cariera mea. Le mulţumesc şi împărtăşesc această onoare cu “sufletul tehnic” al colaborării televiziunii noastre cu Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, Alex Pap (Maramureş TV) şi Ciprian Bohotici (reprezentant mass-media al Episcopiei). Îi mulțumesc din inimă Preasfințitului Părinte Iustin pentru aceste momente înălţătoare de la finalul Sfintei Liturghii!”, a declarat Ramona Tomoiagă, directorul general al Maramureș TV.

DirectMM.ro