Giuliano Ieremias, creator de continut pe YouTube si om de radio, câștigător al concursului Gaming Video Awards; Videoclipul său a apărut în Times Square, New York!

Giuliano Ieremias, pe care il auzi in fiecare zi pe Maramures FM de la 14:00 la 16:00, pe langa radio, mai face si YouTube.

Acesta a participat recent, în mediul online, la concursul Gaming Video Awards, unde a și câștigat. Drept răsplată a avut videoclipul de prezentare pe un panou din Times Square, New York. Dar haideți să-l cunoaștem mai bine pe Giuliano, să vedem cum a început totul.

„Mă numesc Giuliano Ieremiaș, am aproape 18 ani și toată pasiunea asta pentru internet a început încă de când aveam câțiva anișori. Știu că am avut primul calculator la 2/3 ani și eu nu știam citi, dar știam cum să instalez aplicații.

La 12 ani mi-am facut propriul radio online, cu website, tot ce trebuie, am incercat să fie cât mai profesional ca oamenii să aiba motiv să-l asculte. M-am ocupat de acesta mai bine de 4 ani, după care am reușit să mă angajez la un radio în fm. După un timp petrecut la radio am vrut să mă apuc de YouTube. Eu am mai avut o tentativă de genul prin 2011, dar eram prea mic și toată lumea mă critica și zicea că mă fac de râs, iar atunci am decis să mă las.

Carantina m-a ajutat să mă ambiționez și să fac pasul asta, iar în câteva luni am reușit să adun o comunitate de peste 60.000 de oameni pe TikTok, unde am aproape 1 milion de like-uri, și peste 15.000 de abonați pe YouTube. Am realizat că are impact foarte mare chestia asta și că sunt foarte apreciat în momentul în care mergeam pe drum și m-a oprit un grup de copii să facem poze. Am rămas șocat în momentul ăla și am primit cumva o încurajare prin chestia asta să continui să fac asta, pentru că lumea mă susține”, povestește tânărul.

În continuare, acesta ne oferă detalii despre concurs și premiu.

În toamnă am primit un email prin care am aflat că abonatii mei m-au propus la Gaming Video Awards, un concurs care premiază cei mai iubiți și îndrăgiți creatori de conținut video de gaming din România. Am fost ales câștigător la categoria Newcomer of the Year, categorie în care au candidat cei mai „fresh” YouTuberi. Acolo, după ce ne-a votat publicul, am trecut în etapa următoare la votul juriului, iar juriul m-a ales pe mine, deoarece îndeplineam toate criteriile, mai exact: noutate / unicitate audiență restrânsă, dar loială dedicare / profesionalism tenacitate. Acum că am caștigat, am avut videoclipul de prezentare în Times Square, New York, iar pe 22 noiemrie voi participa la Bucharest Gaming Week, unde voi face un live special în care le mulțumesc abonaților pentru susținere și voi juca alături de ei.

Gaming-ul în România începe să fie din ce în ce mai apreciat și bine văzut. Apar din ce in ce mai mulți creatori de conținut de jocuri video responsabili, care au grijă ca cei care se uită (care sunt în mare parte copii, pentru ca ei consuma cel mai mult conținut video atât pe TikTok, cât și pe YouTube) să invețe lucruri bune si să le dezvolte imaginația. Creatorii de continut au o responsabilitate extrem de mare. Noi pentru ei suntem niște idoli și ne iau ca pe un exemplu, tocmai de aceea e extrem de important să avem grijă să învețe lucruri bune. Datoria noastra nu este să-i educăm, ci să le oferim un conținut plăcut, din care ei au doar lucruri bune de învățat și le dezvoltă multe abilități”, spune Giuliano Ieremiaș.

Noi îl felicităm pentru reușită și îi urăm mult succes în continuare. Si să fie mereu un exemplu pentru tânăra generație!

Pe Giuliano îl puteți urmări aici:

https://www.youtube.com/GiulioDiZ/

https://www.tiktok.com/@giulianoieremias

https://www.instagram.com/giulianoieremias/

si il puteti auzi de luni pana vineri, de la ora 14:00, aici, pe Maramures FM, 101,4!