Maramureș: Restaurantele și cafenelele în interiorul clădirilor se vor redeschide începând cu 1 septembrie. Ce reguli s-ar putea aplica

Vești importante pentru maramureșeni. Restaurantele și cafenelelor în interiorul clădirilor își vor redeschide porțile începând cu data de 1 septembrie, au confirmat reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat ieri, 27 august 2020, Hotărârea numărul 43.

Cele mai importante prevederi ale acestei hotărâri sunt: redeschiderea începând cu data de 1 septembrie 2020 a restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, inclusiv în cazul unităților de cazare, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori; limitarea la nivel național a programului de funcționare a teraselor între orele 06.00-24.00; creșterea numărului de persoane care pot participa la evenimente private la 50 în spațiu închis, respectiv 100 în spațiu deschis; actualizarea listei țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat.

Conform reprezentanților CJSU Maramureș, județul are o incidență a cazurilor de sub 1 la 1.000 de locuitori, așadar restaurantele își vor putea redeschide porțile. Oricum, în cursul zilei de luni, 31 august, se vor primi normele de la nivel național.

Ar mai fi de spus faptul că patronatele din domeniul HORECA (hoteluri, restaurante, cafenele) s-au întâlnit cu premierul și au propus, conform presei centrale, localurile să funcționeze la jumătate din capacitate, iar guvernul să decidă numărul maxim de persoane care vor putea sta la masă, acesta urmând să fie ori patru, ori șase. Din discuțiile avute până în prezent, se va intra cu masca pe figură, însă la masă se va putea da jos. Dar, în cazul în care o persoană se va deplasa la bar sau la toaleta, va trebui din nou să poarte mască. Vom reveni cu detalii cu privire la acest aspect de îndată ce vor apărea noutăți!

C.Ț.