În ultimele 24 de ore: Nouă amenzi în cadrul acțiunilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19

Poliţiştii maramureșeni le mulţumesc cetăţenilor responsabili care respectă şi au înţeles importanţa măsurilor de protecţie sanitară.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

La activitățile desfășurate ieri, 29 august, au participat 97 de polițiști din cadrul IPJ Maramureş, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ANPC, DSVSA Maramureş, OPC Maramureş şi ai ITM Maramureş.

Astfel, la nivelul județului Maramureş, echipele mixte de control au executat şase acțiuni punctuale. În cadrul acestor activităţi au fost verificate 72 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 23 mijloace de transport, din care 17 mijloace de transport public în comun și au fost legitimate 349 de persoane.

În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 2.500 de lei.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19”, precizează reprezentanții IPJ Maramureș.